Page tree

This is an archive of the ONOS 1.0 wiki. For the current ONOS wiki, look here.

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Cardinal (May’15) Release- Use Cases Planning session

Jan 26th, 2015, 10am-1:55pm PST ( California time)

SLIDES AND VIDEO

Slides from the planning session are here

Video of the planning session is here

GOALS OF THE PLANNING SESSION:

  • Introduce the use case steering team
    • Tom Anschutz (AT&T)
    • Yoichi Sato (NTT)
  • Planning session for each use case- ONOS community syncs up on
    • current status of use case
    • prioritized items for may release for the use case
    • how the community can participate in the use case
    • Q&A/Feedback

Remote attendee information

Please join this meeting from your computer, tablet or smartphone.

https://global.gotomeeting.com/join/410962397

You can also dial in using your phone.

United States (Long distance): +1 (646) 749-3112

Access Code: 410-962-397

More phone numbers: https://global.gotomeeting.com/410962397/numbersdisplay.html


Contact: Any questions?- send an email to Prajakta at prajakta@onlab.us

Would you like to attend the session live? Send an email to prajakta@onlab.us

AGENDA

 

Time

Session

10:00-10:20pm

Introduction by the use case steering team

  • Kick-off the session and intro use case steering team- Prajakta (ON.Lab)

  • Use Case team talks-

    • Tom Anschutz (AT&T)

    • Yoichi Sato (NTT)

10:20-11:40am

Part 1- Use Cases

11:40am-11:50am

Break

11:50-1:30 pm

Part 2- Use Cases

1:30-1:35pm

Wrap up - Bill Snow (ON.Lab)

 

DETAILED AGENDA:


10:00am-10:20pm (20 mins)

Introduce the the Use Case Steering Team:

  • Kick-off session/Introduce the use case steering team (Prajakta)

  • Tom Anschutz (AT&T) speaks

  • Yoichi Sato(NTT) speaks


10:20am -11:40am ( 80 mins)

Part 1-Use Cases

  • 10:20-10:40am Packet optical ( 20 mins)

Presented by: Marc, ON.Lab

    • Slides (15 mins)

    • Q&A (5 mins)


  • 10:40-11:00am SDN-IP/Internet2 deployment ( 20 mins)

 Presented by: Luca Prete, ON.Lab

    • Slides (15 mins)

    • Q&A ( 5 mins)


  • 11:00-11:20am Segment Routing ( 20 mins)

 Presented by: Sangho from Samsung)/Srikanth from Ericsson

    • Slides (15 mins)

    • Q&A (5 mins)


  • 11:20-11:40pm NFaaS ( 20 mins)

 Presented by: Larry Peterson, ON.Lab

    • Slides ( 15 mins)

    • Q&A (5 mins)


11:40am- 11:50am Break: 10 mins


11:50 - 1:30 pm ( 100 mins)

Part 2-Use Cases


  • 11:50 -12:10pm Dreamer ( 20 mins)

 Presented by Matteo, CREATE-NET

    • Slides (15 mins)

    • Q&A (5 mins)


  • 12:10 - 12:30pm BGP Router deployment ( 20 mins)

 Presented by Jono, ON.Lab

    • Slides (15 mins)

    • Q&A (5 mins)


  • 12:30 - 12:50pm Multi-domain, Multi-layer, and Multi-vendor WAN use case - NTT/NEC (20 mins)

 Presented by Yuta Higuchi, NEC

    • Slides (15 mins)

    • Q&A (5 mins)

  • 12:50 - 1:10pm Multicast use case - DIRECTV(20 mins)
  •  Presented by Sunil Jethwani, DIRECTV

    • Slides (15 mins)

    • Q&A (5 mins)


  • 1:10-1:30pm SDN IP RAN - Huawei ( 20 mins)

 Presented by Patrick Liu, Huawei

    • Slides (15 mins)

    • Q&A (5 mins)


  • Other Huawei use cases( 10 mins)

 Presented by Patrick Liu, Huawei



1:40-1:45pm Wrap up: (5 mins)

( 10 mins buffer built into schedule for changing laptops, glitches etc)


GUIDELINES FOR PRESENTERS

*Format of slides for part 1 and part 2-use cases

Each use case, team lead will present 4-5 slides that capture the following:

  • Slide1 : “What”

    • Summary of current status

    • Goals for May release ( Epics)

  • Slide 2: In-depth look at “what”

    • To-do items related to each of these ( Stories)

  • Slide 3: “How community can participate”

    • Identify at least 2-3 areas/specific stories/tasks where the community can participate/contribute

  • Slide 4: “Related information”

    • Team lead email address - he/she will be contacted by community developers interested in contributing to the use case

    • Link to working documents for use case

    • Link to JIRA stories for the use case

 

  • No labels